ג`קו-דגים קינוחים ומה שביניהם

אפרים אללוף

ג`קו-דגים קינוחים ומה שביניהם

אפרים אללוף

יצא לאור ע"י הוצאת קובי-גל בע"מ,







ללא דירוג ללא דירוג
0 בנים   0 בנות
212 התעניינו בספר

תקציר הספר
מסעדת "ג`קו מאכלי ים" נפתחה על ידי ג`קו ושמחה אללוף לפני למעלה מ-30 שנה, כבית מזרח בשוק הטורקי בחיפה, והפכה מהר מאוד למוסד אוכל חיפאי נחשב, המגיש אוכל של מסעדת דגים ים תיכונית משובחת: עממי, טרי, טעים ומגוון. בין הצ`יפסר והסירים, בין המולת השוק והסועדים הקבועים, התנהלו במסעדה גם החיים המשפחתיים של בני משפחת אללוף. כולם עבדו ועדיין עובדים בסניפיה השונים, כולל הילדים אביבה, אפרים ואילנה, שהפסיקו בינתיים לצרף לעסק המשפחתי גם בני זוג ונכדים. רבים ממתכוני הספר הזה מתבשלים אצל ג`קו כבר במשך כמה עשורים, ומביאים אליכם את ניחוחות המטבח הים תיכוני, את הצבעים והריחות האותנטיים של השוק הטורקי, וחגיגה של שילובים בין טעמים של פעם לנגיעות של תפישה עכשווית יותר. בין דפי הספר תמצאו מתכונים למנות שאהבתם במסעדה, וגם למאכלים ברוח המסעדה שאינם מהווים חלק מהתפריט הכתוב. כל המתכונים שבספר כשרים, עשויים מחומרים זמינים, ולא מסובכים להכנה. כולם מותאמים לארבעה סועדים ויש גם המלצות ליין שהולך עם המנות. אפרים אללוף, שפרש את הרשת של ג`קו ברחבי הארץ, יצר אתהספר הזה קודם כל כמחווה להוריו, אבל גם כדי לשמר בכתב את המתכונים ולאפשר לכל אחד לנסות אותם בבית. רפי שתיים, כתב גסטרונומי ושף, שלמד בפאריז והשתלם במסעדות שונות בחיפה, אסף וכתב המתכונים וערך את ההתאמות למטבח הביתי. דניה ויינר, צלמת האוכל, עיצבה וצילמה בכישרון מעורר תיאבון את המנות ואת צילומי האווירה.










©2006-2015 לה"ו בחזקת חברת סימניה - המלצות ספרים אישיות בע"מ